Dersimiz Türkçe arkadasalar her seferinde soylememize ragmen inat edip hala aramizda kullananlar var yazik ya!!
|
| türkçe
|
| Tarih: 24.5.2008-16:09:23 | Gönderen: Fazilet | Okunma: 197 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
Kim vurduya gittim,birazdan gelicem. |
|
|
|
|
Fikirler (6) |
| dil devletleri ayakta tutan en önemli araçtır.yabancı ülkelerde bunun çok iyi farkındalar başka şeylerle ulaşamadıkları başarıya bu yolla ulaşmaya çalışıyorlar çünkü dilde yapılan yozlaşma beraberinde kültürdede bir yozlaşma getirecek.sovyetlerde yıllarca bu politikayı gütmedimi.bir sürü türk bu yüzden asimile oldu ama biz buna izin vermeyelim arkadaşlar bizim dilimiz çok zengin ve bize yeter. |
| Tarih: 25.5.2008-11:07:10 | Gönderen: casey |
|
|
| bu franzilar yada baska avrupa ulkerleri olsun bizden integrasyon bekliyorlar ama ise gelince ya da bir ev tutacaksin yabanci oldugunu gorunce geri ceviriyorlar.o pariste ki olaylarda bence az bile yaptilar cunki o ara unlu sarkozy bu pislikleri karserle temizlememiz lazim dedi. bu laf bir cumurbaskanina yakisirmi acep. |
| Tarih: 25.5.2008-00:37:13 | Gönderen: ay-yildiz(* |
|
|
| Evet ay yildiz,Haklisin cezayirli arkadaslarim var.Cezayirde her yuz okuldan sadece on'u arapca diyolar tabii bu beni uzdu,Gerci fransizlara cok ofkeliler tarihteki olaylar nedeniyle,bir donem turk tv'leride yayinlamisti pariste arabalarin yakilmasi gibi,Suan buyuk capta yapmasalarda gundeme sizmasada hala ayni seyi yapiyorlar.Cunku her ne kadar cezayir fransiz somurgesi altindada olsa cezayirlileri musluman devleti olduklarindan disliyorlar.tabi cezayirlilerde hakli olarak o tur seyler yapiyor tum muslumanlarda destek verince fransa caresiz kaliyor.Fransa yabancilari her ne kadar sevmesede biliyorki fransayi yabancilar kalkindiriyor. |
| Tarih: 25.5.2008-00:15:17 | Gönderen: umut yolcusu |
|
Kalbini daima temiz tutki huzur bulasin. |
|
| umut yolcusu cezayire gelince 1850 yilarinda fransa el koymaya calisti ta 1960 lara kadar cezayirlerin elerinden topraklar alinmaya baslandi okularda arapca yasaklandi bu goren ve de tamul edemiyen cezayiler aya kalktilar vede fransizlari kovdular,ama ne yazik ki colonalism etkilemisti ulkeyi bi de sunu unutmiyalim ki 3 milyon arap var fransada yeni nesiller iki kultur arasinda kaldi.kusura bakmayin bazi yazilarda hata yapiyorum , bende iki kultur arasindayim ana dilimi istedim kadar guzel yazamiyorum ama buna caba gosteriyorum. |
| Tarih: 24.5.2008-23:38:03 | Gönderen: ay-yildiz(* |
|
|
| Bir ferman yayınlamıştı: "Bugünden sonra, dîvanda, dergâhta, bârgâhta, mecliste, meydanda Türkçeden başka bir dil konuşulmaya!" diye, hatırlayanınız var mı? |
| Tarih: 24.5.2008-17:30:42 | Gönderen: Asiye |
|
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|