Iki arkadasin doslugu ve birinin digerine yazdigi mektubu;
Sevgili arkadasim,biliyoruzki farkli bir dunyada ve oyle bir ulkede yasiyoruzki,hersey istenilenler gibi olmuyor.Insanlari cogu cikarci riyakar olmus,hersey para pul olmus,zengine bey pasa,fakire aptal cingan ha$a...
Cevre kirlenmis,doganin guzelligi ormanlar korunmasi gerekirken acimasizca yakip yok olmaya mahkum olmus,herkez bosversene copculer ne gune duruyor deyip copleri firlatiyor yerlere,bizler insanci olsak cevreci olsak elimizmi duser oysa cope atsak,daha guzel turkiye yapmaya calissak
Ulkemize bakinca uzuluyorum cunku col olup cikmis,Turkcemiz yok olurken yabanci konusmalarla karizma yukseltme pesinde insanlarimiz,Yani oyle saniyorlar bana iyi desinler diye kucumsemesinler diye,Oysa ne kadar aci TURK olmakla hic kuculùnùrmù?Gurur duyulmasi lazimken...
Insanlarimiz calismak istemiyor kolay yoldan para kazanmaya calisiyor.Soygunculuk yapmak,kapkascilik yapmak,Durust mert dunyayi titreten bir tarihi olan bizler bu durumami gelecektik bu kadarmi kuculecektik,bu kadarmi asagilanacaktik NE ACI...
Eli kolu tutanlar dilencilik yapiyor.dilencinin aklina geliyormuki aceba parayi veren kisinin ne durumda oldugu,kimbilir evine sadece ekmek alacak parasi vardi,dilenciyi o durumda gorunce uzulup onuda ona verdi,bu durumda helalmidirki dilencinin aldigi o para,Gercek ihtiyac sahiplerini bile bilemiyoruz,karistiriyoruz kim muhtac kim deyil...
Bilemiyoruz kucuk mehmetin sutu bitmis,kardesleri gunlerdir dogru durust birsey yiyememis,utangactir annesi babasi,gururludur onurludur isteyemez kimseden bir seyler,muhtac oldugu halde,cunku dusunurki o kadar cabalamasina ragmen is bulamadigini hic bir yerden gelir olmadigini bilmez anlamaz kimse,dilenci sanmasinlar,ben dilenci deyilim olmak istemem ama muhtacim diye sabreder ama soyleyemez,ici icini yer cocuklari o durumdayken elinden birsey gelmez...
Hangi bir zaman goruyoruz cevremizdeki insanlarimiz ne durumda diye,Selam vermeyi unutmusuz utanmadan basimiz dim dik gezebiliyoruz,o benim seviyemde deyil diye dusunuyoruz,banane cevresi baksin diyoruz,unutuyoruz sevgili peygamberimiz (sav) soyledigi "Musluman muslumanin kardesidir."sozunu,
Kendimizi en yukseklerde goruyoruz,bir yardim eli,sicak bir sevgiyi cok goruyoruz birbirimize,Oldùrùyoruz bùtùn insanligimizi yok ediyoruz,Yukseklerde olalim derken aslinda alcakca asagilaniyoruz yerin dibine giriyoruz ama farkinda deyiliz...
Genclerimiz bir cok sevgilisi olsun istiyor,Guya biriyle kavga etse digerine gider hayatini yasar gununu gùn eder kendince,Oysa dusùnmezki sevgilisininde bir o kadar sevgilisi var.Ne kadar ùzùcù,aski sevgiyi ne hale getirmis insanlarimiz,Sahtelestirmisler kokusturmuslar ve kirletmisler ask'i sevgiyi yok etmisler.
Eskiden cocuklara kilic tutmayi,ata binmeyi,buyuklerine saygiyi,kucuklerine sevgiyi,Serefi,namusu ve en onemlisi dinimizi,dilimizi ogretirlermis,Oysa simdi kufuru,ingilizceyi,hirsizlik yapmayi,fuhus yapmayi,paranin namustan sereften daha yuksekte oldugu ogretiliyor.
Eskiden komsu komsunun isi olunca kosa kosa gidermis kardes isin gorulsun diye karsilik cikar beklemeden,cunku yureklerde sevgi varmis,oysa simdi param pesin olsun ne kadar vereceksin sozleri dillerde...
Iste bunlari gormek beni uzuyor degerli arkadasim,duyarsiz kalamiyorum,ama sununda farkindayim seninde moralini bozuyor bu tùr yasantilar.Bazen oldugu gibi kabul etmeye calissanda hayati,Bazende kukruyordur yuregin olanlara...
Yasantilarimiz bundan ibaret,biz yinede duyarsiz kalmiyalim,gormezden gelmiyelim olanlari,insanlik gorevimizi yapalim,birilerine yaranmak icin deyil,birilerini yukseltip birilerini kucutmek icin deyil,sadece ve sedece insanlik gorevimizi yerine getirmek icin yapalim birseyler,unutmuyalim yapilan iyilikleri,sevgiyi,merhameti hep bir goren vardir.iste o zaman bizim yanimizda inanilmaz bir guc vardir.o da Yuce ALLAH'tir.
Herseyi tertemiz kirletmeden,cikar beklemeden karsilik beklemeden,Sevgiyi korumak adina,insanligi korumak adina,dilimizi dinimizi korumak adina yuruyelim hep bu yolda,basimizi one egecek hareketler olmadan,hatalara yanlislara kucak acmadan,ebediyen yanimda ol,Dostlugun en saf en temiz en gùclùsùyle birakma ellerimi benim deli arkadasim.
|
|
|
| Tarih: 21.7.2008-15:21:18 | Gönderen: hakan-68 | Okunma: 117 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
***ATIN IYISINE DORU,YIGIDIN IYISINE DELI DERLER.*** |
|
|
|
|
Fikirler (0) |
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|