Ben seni hiç sevmedim ki
Sende ki seni değil
Bende ki seni sevdim
Seviyorum deyişini değil
Seviyorum derken kalbinin atışını
İçinin titreyişini sevdim
Ben seni hiç sevmedim ki
Severken incitirim diye korkan yüreğini sevdim
Dokunurken çekingen halini
Bakarken sevgi dolusu gözlerini ışıltısını sevdim
Ben seni hiç sevmedim ki
Bana getirdiğin yalnızlık duygusunu
Sensiz geçen uykusuz geceleri
Senin için döktüğüm gözyaşlarımı sevdim
Ben seni hiç sevmedim ki
İçimdeki imkansızlığını sevdim
Seni bekleyişi,sana olan hasreti sevdim
Ben senin gelişini değil,gidişini sevdim
Çünkü hiç gelmedin,gelmeyeceksin
Ben seni yakından değil hep uzaktan sevdim
Ve hep uzaktan seveceğim...
YETER YILDIRIM
|
|
|
| Tarih: 22.8.2008-22:30:49 | Gönderen: yeter | Okunma: 230 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
İyiliği gizlemek,kötülüğü gizlemekten daha üstündür.(Hz Ebubekir r.a) |
|
|
|
|
Fikirler (4) |
yeterim maksadim mühalif olupta can sikmak degil ancak bu tarz ask mesk konulu,bana göre ayrinti aramaya gerek olmayan siirlerden hoslanmadigim icin kendi yorumumu eklemek farkli bir bakis daha getirmek istedim.Fuzuli leyla ile mecnun mesnevisinde dünyevi aski bir basamak olarak kullanip maddeden ayrilarak tamamen ruhu ait ilahi aski anlatir hikaye kisaca söyle : mecnun askindan cöllere düser askin cefasiyla yogrulur hatta Allah´a isdirabini arttirmasi icin yalvarir(fuzuli siirlerinde hep ask izdirabindan bahseder o aci cekmekten sikayet etmez, ki senin siirindede
ask acisi cekmekten sikayet etmek yok aski acida olsada yasamak onu aski yasattigi icin sevmek var)buraya kadar tamam senin siirinde de gidisat böyle ancak benim anlatmak istedigim nokta isin sadece burda kalmasi netice itibariyle burda bitip maksada ulasamamasi ve yarim kalmasi.leyle bir gün mecnunu cölde bulur ama mecnun onu tanimaz cünkü o dünyayla bütün baglantisini keser buna leylanin vücudu dahil ve sadece ruhuyla yasar.Mecnun leylaya "leyla benim icimdedir sen kimsin?" der bu askta benim yorumumda da dedigim gibi seven ve sevilen bir olmustur .umarim sende benim yorumumdaki ayrintiyi anlamissindir
Simdi diyeceksin ki bi siir yazdim basima actigin islere bak uzatacak bi seyde yok aslinda elbette bu tarz siirlerden hoslanabilirsin senin zevkine karismak haddim de degil zaten bi sürcü lisan etmissek affola sende hakkini helal et |
| Tarih: 30.8.2008-18:43:58 | Gönderen: fuzuli |
|
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak |
|
| fuzuli edebiyatta ki fuzuli her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen bi üstaddı ama sen düşünemedin galiba ben her halimle sevdiğimi haykırıyorum ama sen anlayamıyorsun ben ne diyeyim daha .... yorum yok yine de sağol biraz ayrıntılara dikkat |
| Tarih: 29.8.2008-22:43:03 | Gönderen: yeter |
|
İyiliği gizlemek,kötülüğü gizlemekten daha üstündür.(Hz Ebubekir r.a) |
|
| yeterim insan insanin ruhunu sevmemisse zaten hic sevmemistir sedece nefsinin sürükledigi zindanlarda onun arzularina yetisemediginin cezasini cekiyordur bu siirde benim anladigim ulasamadigi cigere mindar diyen kedi degil ama ben zaten boyuna bakmayi sevdim diyen kediyi görüyorum ama bence gercek ask ne boyuna bakmaktir nede ulasmak gercek ask onunla bütün olmaktir onsuz yarim kalmaktir :) |
| Tarih: 24.8.2008-03:41:50 | Gönderen: fuzuli |
|
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak |
|
| cok guzel ve cok anlamli etkileyici,ellerine vede yuregine saglik yeter |
| Tarih: 23.8.2008-00:51:06 | Gönderen: volkan'68 |
|
Asla birilerinin umudunu kirma,Belki de sahip olduklari tek sey odur. |
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|