Kadinin birisi kocasina karsi cok saygili fedakar onun icin herseyi yapan bir es olur.Gel zaman git zaman kadin esinin hatalarini farkeder ve her soylemeye calistiginda adam inkar eder.Kadinda saf kalbli olusundan hemen inanir.Aradan biraz zaman gecer.Kadinin temiz kalbinden iyilikleri ve fedakarligi altinda ezilen pismanligin en agirini yasiyan es bir gun,Esini yanina cagirir ve ona sana kendimden bir sir verecegim ama once kimseye bahsetmeyecegine bana yemin edermisin der.
Kadin der yemin ne demek,ben senin esinim tabiki sirrini tasirimder.Adam olsun sen yinede yemin et der.Kadin kendine guvenerek tabiki der ve allahim kitabim uzerine yemin ederim der.
Ama nerden bilirki o sirrin onun dunyasini alt ust edecegini,Adam sen cok iyisin ve bu iyiliginle beni eziyorsun deyip soze baslar ve buyuk sirrini esine anlatir,Kadin basi onde dinlerken gozleri dolar,dunyasi yikilir ve yeter sus daha fazla dinlemek istemiyorum der.
Esinin verdigi bu sirrin acisi bir saniye bile aklindan cikmaz cok aci ceker,etraftaki herkez onun halini merak eder ama o hep suskun ve hep uzgun olur.Isterki yapayalniz bir yerde yasayim cezalarin en agirini cekeyim ama bu aci cezam bitsin ister.
Hic bir seyi net olarak dusunemez dunyasindan kopar adeta,tasiyamaz evliligi agir gelir hersey,ve esinden ayrilma karari alir.Cunku hic bir cikis kapisi bulamaz,derdine hic bir care bulamaz,ailesi birsey yokken neden bu karari aldi diye dusunur sorar ama o hic bir cevap vermez,ailesi kizlarinin bu durumuna cok uzulur derdini soyleki yardim edelim neden boylesin der,ama o hic birsey soylemek istemez.
Bir gun annesi cok ustune geliren kotu aninda neler oldugunu ogrenmek icin,Oda biran bos bulunup o yemin ettigi buyuk sirri aciverir,Annesi sok olur,Annesine yalvarir kimseye bahsetmemesi icin,Ama kadin o an verdigi yemini hatirlar iste o zamanda dunya busbutun coker sanki onun icin,cunku verdigi cok buyuk bir yemindi,Allahim ve kitabim uzerine demisti,Dunyam maffolurken ahiretimide kaybettim diye dusunur,en zor gunlerinde sadece rabbine ve kitabina sarilirdi ve onlar uzerine yemin edipte bozmasi onu maffeder.
Yok olmak ister adeta,cunku yemin onun icin cok onemliydi,hani civi civiyi sokermisya,iste oda sirrin verdigi acinin yerine kendi hatasi olan yemini bozmasi en buyuk izdirap olur ona,hep aci icinde kivranir ibadetlerini yaparken utanc duyar sanki,Namaza durunca Rabbi ona hangi yuzle huzuruma geldin diyecekmis gibi utanc duyar,cunku diline en sevdigi yaradani almisti,namazini kilar dua edemez cunku ne isteyebilirki hangi yuzle isteyebilirki...
Kur'an-i Kerim okumak ister eline alirken elleri titrer sanki o kutsal kitap birak beni alma birdaha eline diyecekmis gibi,acilar icinde karanlik dunyasinda gunlerini surdurur.Bu sekilde aradan epey zaman gecer,o ibadetlerini yine yapar,ama elini acipta affet allahim demeye bile yuzu olmaz.
Bir gece uyurken aniden uykusundan uyanir,icnden sabahlara kadar ibadet etme coskusu olur,aptestini alip ibadete baslar,ama hepte aglamak gelir icinden,pismandir ama pismanim allahim bile diyemez,acik balkon kapisindan disaridaki gecenin dogasini seyreder,Sokak lambalarindan gorunen agaci yapraklarini hepsine her bakisinda yaradanin ne kadar yuce oldugunu dusundukce ben nasil dileme alip bu kadar asagilik oldum deyip aglar.
Taki seher vaktine kadar ibadet eder.Sabah ezani vaktinde bitirip sabah namazini kilar.yatmaya gitmeden once icinden soyle bir seslenis seslenir kendi kendince...
Yarab biliyorum suclu ve hataliyim,beni affettinse kucuk bir guzel ruya goster ben uyuyunca der.Ama hemen kukrer kendi kendince,sus der sen guzel ruyayi hakettinmiki,Rabbinle pazarlikmi yapiyorsun utanmadan birde,nasil boyle birsey istersin diyerek o isteginide geri susturur.
Agliyarak uyuya kalir.O gece o kadar cok aglamistiki hickirarak uykuya dalar.
Ve ruyasinda,Buyuk bir insan toplulugu ve heryerden tekbirler yukselir koro esliginde,herkez bagirir geliyor peygamberimiz geliyor,bize namaz kildirmak icin sultanimiz geliyor sesleri,o an o mubarek insan ona dogru yaklasir kalabalik arasinda,arasinda 1,2 metre mesafe olur.Kadina bakarak gulumser basini sallayarak selam verir.sanki birisi onun resmini cekiyormus gibi fotograf pozisyonuna durur,o kadar guzel yuzu varki kadin baktikca doyamaz o guzel yuze...
Sonra kadina bakip ardindaki duvardaki yaziyi gosterir isaret parmagiyla...
Yazi hem arapca hem turkcedir ve sunlar yazar;
"O yaradandandir.Merhamet sahibidir.Affedicidir.Ona yonelenleri asla geri cevirmez."
Kadin tekbir sesleri sanki kulaklarinda uykusundan uyanir.
Kalkar mutluluk icerisinde,sanki ona ozgurlugu verilmis gibi,Sanki kanatlanip kus gibi ucacakmis gibi sevinc dolu,Bu kezde sevincten aglar.
Onca uykusuzluguna ragmen hic uykusu olmaz sevincten,kalkip hemen sukur namazi kilar.Butun dertlerini unutmus sanki dunyanin en mutlu insani olur o an,Ve dusunur kendince aceba sinavdanmi gectim diye,Esinin durustce herseyi anlattigi icin onu affeder.
Herseye yeniden baslamak mutlu olmak ve mutlu etmek ister,ama onun sinava benzettigi sinav sandigi seyler onu hic bos birakmaz.
Rabbim her sinavdan gecisimizde hepimizin yardimcisi olsun insallah,Bizleri sevdiklerimizle,ailemizle terbiye etmesin,En zor olan nefis sinavinda buyuk yardimcimiz olsun yuce rabbim, (Amin)
|
| Sir yemin aci huzur
|
| Tarih: 6.9.2008-00:53:29 | Gönderen: Mechule giden | Okunma: 87 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
Bilginin efendisi olmak için,çalışmanın uşagı olmak şarttır. |
|
|
|
|
Fikirler (0) |
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|