Brenda bir gün tüm cesaretini toplayarak yamac tirmanisina katilmaya karar verdi. Nerdeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalik bir yamaca rastladiklar.Brenda azimliydi bir süre tirmandiktan sonra nefeslenecek bir oyuk buldu orada asili dururken grupta yukarida ipi tutan biri dalginlikla ipi gevsedince aniden bosalan ip Brendanin gözüne carparak lensinin düsmesine neden oldu.
Lens cok kücüktü ve bulunmasi neredeyse imkansizdi yamacin ortasinda kalmisti ve artik bulanik görüyordu. Ümitsizlik icindeki Brenda yeni bir ümitle lensinin bulunmasi icin Allah´a dua etti. Boy boy uzanan daglara bakarken "incil"deki su ayeti hatirladi "Allah yeryüzündeki her seyi gören ve bilendir" ve düsünmeye basladi. Allahim sen su anda bütün daglari görüyorsun bütün taslari ve yapraklari gördügün gibi lensimide görüyorsün bana lensimi bulabilmem icin yardim et
Artik asaya inme zamani gelmisti ve asaya indiklerinde tirmanmak üzere olan yeni gruba yaklastiklarinda gruptaki biri lens kaybeden biri var mi? diye sordu.
Bu yeterince sasirticiydi bir kiz Brendanin lensini bulmustu ama bu nasil olmustu?
Brenda sonradan ögrendigine göre lensi bir karinca tasiyordu ve kayanin üzerinde hareket eden lens kizin dikkatini cekmisti
Bu olay size Allah hakkinda ne anlatiyor?
Yok sa Allah en ufak seylerle bile ilgileniyor mu?
Karincalar Onun icn önemlimi?
Tabiki önemli...onlari yaratan yoktan var eden yasatan O.
Brenda karükatürler cizen babasina bu olayi anlatiginda babasi cizdigi karükatürde lens tasiyan karincani üstüündeki baloncugun icine söyle yazmisti
"Rabbim bu nesneyi neden tasidigimi bilmiyorum bunu yiyemem ve butasiyamacagim kadar agir.Ama tasimami istiyorsa bunu senin icin tasiyacagim"
Allah bir karincayla dahi ilgeleniyorsa elbette bizimlede ilgileniyor bir insan bir karincadan ders alabilir "Allaha güvenin!"
Hepimiz ya basimiz sikistiginda ya bir musibete ugradigimizda yada bize zor gelen bir is yapmak zorunda kaidigimizda:
"Allahim benden bu yükü tasimami neden istiyorsun.ben bunda bir fayda göremiyorum ve bu bana cok agir geliyor" diye serzeniste bulunuruz.bu olaylarin basimiza gelmesine bir anlam veremeyiz.Ama bizi yaratan Allah sonsuz ilim ve hikmet sahibidir ve bunlari yapmasinda elbette bir maksat vardir.itiraz yerine bu karincanin yaptigini yapmaken bu gibi durumlarda en dogru secim olacaktir.
"Evet nedenini bilmiyor ve anlamiyorum ama bu yükü senin icin tasiyacagim"
|
|
|
| Tarih: 13.9.2008-19:20:02 | Gönderen: fuzuli | Okunma: 74 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak |
|
|
|
|
Fikirler (1) |
| sen ders almasini bil yeterki ey insanoglu.. guzel paylasim tesekkurler fuzuli. |
| Tarih: 14.9.2008-01:27:59 | Gönderen: Asiye |
|
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|