Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   8.1.2009 TR:00:22 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
Sitemizdeki Türkçe olmayan ve içerisinde x,w,q gibi harfler bulunan bütün üye adları silinecektir.

»Giriş Yap!
Ȇye Ol!
Ȇye listesi

Konu: COK KONUSMAKMI HIKMET YOKSA SUSMAKMIDIR KERAMET? | Kategori: Dini Konular
COK KONUSMAKMI HIKMET YOKSA SUSMAKMIDIR KERAMET?
Cok konusmakmidir hikmet yoksa susmakm midir keramet?
Buyrun paylasin fikirlerinizi?

Tarih: 5.10.2008-11:43:22 | Gönderen: kabil-i_hitap_uveys68 | Okunma: 149 | Bu konuyu seç  
Kişisel imza:
cilgin
Fikirler (5)
suskunlugum asaletimdendir..
her lafa verecek cevabim var..
ama önce bakarim laf mi diye..
sonrada söyleyene bakarim adam mi diyee...
Tarih: 10.10.2008-17:59:55 | Gönderen: fuzuli
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak
Tesekkürler ilgi ve alakalariniz icin.
Bugün bir takvim yapraginda Hz.Ali Efendimiz R.A.ün
Mübarek sözleri vardi
Akilli,sustugu vakit tefekkür,konustugu vakit zikreder,
baktigi vakit de ibret alir.
ALLAHc.c.e emanet olunuz
Tarih: 6.10.2008-20:13:23 | Gönderen: kabil-i_hitap_uveys68
cilgin
"Söz gümüşse sükut altındır demişler".Bos konusanlar için mi demisler yoksa susmanin erdem oldugunumu ifade etmek istemisler,valla aklim almadi benim..
Ama su bi gerçek azi karar çogu zarar çok konuşmak bos konuşmaktir.Insan ne çekerse dili yuzunden çeker eline beline diline sahip olacaksin:)
Tarih: 5.10.2008-23:30:55 | Gönderen: Asiye
sılaya doğru
ben hep susmak taraftari degilim ancak az konusmanin cok faydasini görmüsümdür."dilin kemigi yoktur" denir ya!insan bazen sinirine ,heyecanina ,merakina kapilip kalp kirabilir,yanlis anlasilabilir,tepki toplayabilir bazi hatalarin telafisi mümkündür ama tamiri en zor olan hata üc günlük ömürde bes para etmez dünyaliklar icin bir kardesinin canini sikmak, onu kirmaktir.

diger yandan güzel konusmak, hitap sanatina vakif olmak insani amacina ulastirmakta önemli bir basamak olur bazen topla tüfekle feth edemdigin kapilari sözünle sonuna kadar acabilirsin.

netice olarak; cok konusmak degil ama luzumlu ve etkili konusmak marifet,hep susmak degil ama diline hakim olmak, lafazanliktan beri olmaktir hikmet.
Tarih: 5.10.2008-16:03:31 | Gönderen: fuzuli
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak
Bence her ikisininde ayarini bilmektedir hikmette keramette,Susulacak yerlerde susmam,Konusulacak yerlerdede hic susmadan konusmak,Cunku bazen cok seyimizi susmaktan konusmamaktan anlatmamaktan dolayi kaybederiz,Surekli susup kalmakta ahmakliktir diye dusunuyorum.Tabi surekli konusmak kafa sisirmekte aptalliktir.Her sey usulunce yeri gelince yapilmali,Simdi ben boyle soyledim ama beni taniyanlar diyecektir madem oyle sen niye kafa sisirirsin diye :)) Ben suan burda dedigim gibi yerinde konusup yerinde susarim.Ama sevdiklerime cok konusarak kafasini sisirmek oyle zevk verirki bana bilemezsiniz :)) Guzel bir konu baslatmissin kabil tebrik ediyorum.
Tarih: 5.10.2008-13:19:12 | Gönderen: umut yolcusu
Kalbini daima temiz tutki huzur bulasin.
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Yeni Yazılar
*Aşure Günü (7ocak 2009 Çarşamba)
*Aksaray'da Ahmet Şafak Konseri
*OKUYALIM VE LUTFEN AMIN DIYELIM
*İsim anlamı bulmak:
*Filistinde Ambulanslar hastanelerde bomb
*ISRAIL VE YANDASLARINA LENET OLSUN
*Istiklal Marşımızda Geçen Eski Dil Kelim
*Öldün mü ey insanlik?!
*Hz.Muhammed(sas)'in kısaca Hayatı
*Nerdesin Atatürk... Nerdesin?

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar

özel siteler özel sayfalar Hosting