Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   1.8.2010 TR:10:55 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: İlçeler-Ortaköy
Çatin köyü - Ortaköy / Aksaray
Nüfusu:804'tür.

Ortaköy'e 16 km Aksaray'a 45 km uzaklıktadır.Ozancık Kasabası ve Cumali Köyü'nün arasındadır.Köyde İlköğretim okulu,Sağlık ocağı,Tarım Kredi Kooperatifi bulunmaktadır.Köy, içme suyu şebekesi ve baraja sahiptir.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Yusuf Kocaöz

1999 - Yusuf Kocaöz

1994 - Ahmet Şimşek

1989 - Ahmet Şimşek

1984 - Ahmet Şimşek

Çatin Köyü Yerleşim Yerleri:

AŞAĞI KÜME SOKAK

BAĞ KÜMESİ SOKAK

CABER KÜMESİ SOKAK

ÇETİNKAYA KÜMESİ SOKAK

KARŞI KÜME SOKAK

KOCELİ KÜMESİ SOKAK

KÖYÜN KENDİSİ

MUSALLA KÜMESİ SOKAK

ORTA KÜME SOKAK

ŞENER KÜMESİ SOKAK

Ayrıca Çatin Köyü Köy-Des Projesinde örnek köy seçildikten sonra köy meydanına parke taşları döşendi,aydınlatma lambaları değiştirildi camide, mezarlıkta bakım yapıldı, kanalizasyon boruları döşendi.

yararlanılan kaynak: Ortaköy sitesi

Çatin köyü ilköğretim okulu mezunları

Çatin köyü resimleri

Bu sayfayı paylaş!
köy-des projesi parke taşları ortaköy köyleri ersele yeraltı şehri çatin köyü resimleri çatin köyü
Tarih: 27.12.2007-03:05:53 | Gönderen: gökbey | Okunma: 6492 | Bu konuyu seç  
Fikirler (3)
acizkul68catin demiş ki;
şanlıurfadan bütün köylülerime selamlar yusuf muhtar ellerine kollarına sağlık köy şimdi daha iyi buralarda bile göğsümüzü gere gere işte benim köyüm diyebiliyoruz tebrikler başarılar catin köyüne sözüm olsun zaten bu sözü 10 yaşımda kendime vermiştim şimdi bütün köykülerimede sözüm olsun en kısa sürede catin ve cevresinin yamac paraşütünden cekilen hava resimlerini muhtar sana teslim edecem hemşolar yaklaşık 25 yıl önce bir yeminim vardı kendime cumalinin üstündeki göbekten veya ekecikten ucacam diye şimdi yamac paraşütü kursu alıyorum en kısa zamanda sözümü yerine getireceğimden kuşkunuz olmasın. murat tülek kardeşimin yazısına cevaben 1 benim heryerden umudum kasilir ama anadoludan asla herkes beni sukutu hayale uğratabilir ama iç anadolu asla 2 özlem duyduğunuz gecmiş tarihse biz aksaraylıyız bizim böyle sorunlarımız olamaz çünki tarihin geçmişide geleceğide biziz 3 piyasada q rh kan grubuyla (böyle bir kan grubu yok ama öyle bir toplum var) dolaşırken bir aksaraylı olarak farkını görmek istersen haberleri daha dikkatli izle derim aslatini farkedeceksindir inan 4 cennet mekan fatih sultan istanbulu fethettiğinde türk kültürünü eski bizans yeni istanbul isinli şehre tanıtmak istediğinde aksaray ve ortaköyden insanları istanbula yerleştirdiğini ve bununla da gurur duyduğunu hatta şu anda istanbul aksaray ve ortaköyün isminin taaa bizim oralardan geldiğini 5 anadolu kültürünün bazı dejenere olmuş olmasına karşı hala en iyi şekilde iç anadolu hattı zatında başta aksaray ve cevresinde yaşatılmaya calışıldığını unutmayalım herkes alllaha enamet olsun selam ve saygılarımla
Tarih: 14.6.2009-02:01:51
murattulek demiş ki;
aynen kardeş
Tarih: 6.5.2009-15:10:24
ŞİMŞEK demiş ki;
KÖYÜMÜZÜ BU HALE GETİREN MUHTARLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN.
Tarih: 4.5.2009-20:35:40
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting