Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   8.1.2009 TR:00:02 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
Sitemizdeki Türkçe olmayan ve içerisinde x,w,q gibi harfler bulunan bütün üye adları silinecektir.

»Giriş Yap!
Ȇye Ol!
Ȇye listesi

Konu: Nefsime Mektup | Kategori: okunası yazılar
Nefsime Mektup
Ey nefsim!Sana şaşıyorum!!İçerisinde rahatlık olmayan bir evde rahatlık istiyorsun

Fani olduğunu bildiğin dünyanın tadını çıkarmak istiyorsunZevk ve eğlence istiyorsun olayların akıbetine bakmıyorsun

Ey nefs! Neden insanların önünde takvalı,saf ve iffetli görünmeye uğraşıp karanlık kaplayıpta insanların evlerine çekildikleri vakit sanki seni görmüyormuş gibi Allaha isyan etmeye cüret ediyorsun

Subhanallah!!!Allah sana bakanların en basitimi kıldın?

Rabbine yakarıp,onun sınırları içerisinde duracağın halde birde bakmışsınki iman elbisesini çıkarıyorsun insanlarla biraraya geldiğinde ise onu giyiyorsunİnsanlar sana karşı Rabbinden daha cömert olmayacaklarBu durumu bir düşün ey nefs!İçini dışın gibi yap ve her zaman şunu tekrar et:Allah beni gözetleyendir Allah beni izleyendirAllah beni görendir

Ey nefs! Sana ne oluyorda sanki ondan emin olmuşsun gibi dünyaya güveniyorsunÖncekilerin durumlarını hatırlamaz mısın?Onlar hayatlarını dünyaya hibe etmişler ve dünyayı en büyük kaygıları yapmışlardı birde baktılar ki dünya onlara ecellerini getirmiş ve nimetleri ateşe çevirmiş

Bilmiyormusun ki dünya aldatıcıdır,gayeleri ve durumları değiştiricidirBu halde ona nasıl güvenirsin? Herhangi bir anda ölüm sana hucüm edip seni içinde bulunduğun şeyden çıkarabilir ve seni bir diyardan onun için hazırlanmadığın başka bir diyara götürürOrada senin durumun ne olur ey nefs!

Aaaahhh nefs!Cenneti istediğini iddia ediyorsun ama onun için hiç çalışmadın Ateşten korktuğunu iddia ediyorsun ama ondan hiç kaçmadın! Eğer Cennete girersen orada nimetlendirileceğini,eğer Cehenneme girersen orada azaba uğrayacağını öğrenmedin mi?

Ey nefs!!!Neden seni her itaate zorladığımda tembelleşip benden kaçıyor,yorgunluk ve meşakkati bahane ediyor bir günah gördüğünde ise ona koşuyorsun?

Ey nefs! Bana doğruyu söyle!Ne istiyorsun?Mutluluk mu mutsuzluk mu?Refah mı azap mı? Ey nefs! Sana yemin ederim ki mutluluk ve refah ancak Allaha itaatte vardır Mutsuzluk ve azap ise günahlarda vardırBana katılmaz mısın?Senden ümit ettiğim şey budur

Tarih: 7.10.2008-17:41:11 | Gönderen: zeynep | Okunma: 87 | Bu konuyu seç  
Kişisel imza:
İmtihan içinde imtihan vardır. Derlen toplan da ufak bir imtihanda satma kendini..
Fikirler (0)
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Yeni Yazılar
*Aşure Günü (7ocak 2009 Çarşamba)
*Aksaray'da Ahmet Şafak Konseri
*OKUYALIM VE LUTFEN AMIN DIYELIM
*İsim anlamı bulmak:
*Filistinde Ambulanslar hastanelerde bomb
*ISRAIL VE YANDASLARINA LENET OLSUN
*Istiklal Marşımızda Geçen Eski Dil Kelim
*Öldün mü ey insanlik?!
*Hz.Muhammed(sas)'in kısaca Hayatı
*Nerdesin Atatürk... Nerdesin?

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar

özel siteler özel sayfalar Hosting