Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   8.1.2009 TR:00:20 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
Sitemizdeki Türkçe olmayan ve içerisinde x,w,q gibi harfler bulunan bütün üye adları silinecektir.

»Giriş Yap!
Ȇye Ol!
Ȇye listesi

Konu: helal ve haram | Kategori: Dini Konular
helal ve haram
gencin biri kabede hep;"ey dogrularin yardimcisi Allah`im...ey haramdan sakinanin yardimcisi olan Allah`im,sana hamdü sea ederim "diye dua eder.

bu durumbirinin dikkatini ceker2neden hep ayni duayi yapiyorsun baska dua bilmiyor musun?"dedi.o da anlatti:yedi sekiz sene önce icinde 1000 altin olan bir torba buldum.icimden bir ses:"sunlari sunlari yaparsin" diyordu.

hayir dedim kendi kendime"bu benim degil baskasinin mali haram olur"dedim.
b sirada birisi:torba bulan var mi?diye bagriyordu.cagirdimonu nasil bir torbaydi icinde ne vardi diye sordu.
torbayi tarif etti icinde bin altin var dedi.torbasini iade ettim .torbayi acti ve bana 30 altin verdi.
pazara gittim temiz yüzlü bir köeyi överek satiyorlardi.fiyati 30 atindionu aldim cok iyi br gencti.bana hayat hikayesini anlatti aslindafas emirinin ogluymus kaderde köle olmak varmis dedi.kölemden cok memnun oldum .bir gün gezerken kölem bunlar babamin adamlari beni buldular beni otuz bin altindan asaya satma dedi.bende öyle yaptim.

ben o otuz bin altinla ticaret yapmaya basladim dahada zengin oldum...bir gün bir arkadasim yeni vefat eden bir adamin cok iyi ve güzel bir kizi oldugunu onunla evlenmemi söyledi.böylece nikahimiz kiyildi.esimin yüklerle cehizi geldi.cehizinde bir torba ve torbada 970 altin vardi.esime bu nedir dedim bana "babambunu kabede kaybetmis sonra biri bulup ona geri vermis sonra bana bu senin olsun cehizine koyarsin demisti"dedi.
demekki buldugum altinlar benim rizkimmis.sahibine vermeseydimharam yoldan gelecekti.simdi helal yoldan yine bana geldi.
bana yardim edip,haramdan koruyan,nice nimetler ihsan eder,yüce Rabbime hamd ediyorum...

TÜM HAYATI BOYUNCA INSANA RIZKI ALLAH TARAFINDAN TAKDIR EDILMISTIR:

ONUN HARAM YADA HELAL OLMASINI SIZ KENDINIZ BELIRLERSINIZ.

haram yada helal
Tarih: 10.10.2008-17:57:20 | Gönderen: fuzuli | Okunma: 70 | Bu konuyu seç  
Kişisel imza:
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak
Fikirler (1)
Guzel bir paylasim fuzuli,Ellerine saglik,

-Helal rizik daima Rizik getirir;
Haram,Rizkida alip goturur.
Tarih: 10.10.2008-19:21:26 | Gönderen: umut yolcusu
Kalbini daima temiz tutki huzur bulasin.
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Yeni Yazılar
*Aşure Günü (7ocak 2009 Çarşamba)
*Aksaray'da Ahmet Şafak Konseri
*OKUYALIM VE LUTFEN AMIN DIYELIM
*İsim anlamı bulmak:
*Filistinde Ambulanslar hastanelerde bomb
*ISRAIL VE YANDASLARINA LENET OLSUN
*Istiklal Marşımızda Geçen Eski Dil Kelim
*Öldün mü ey insanlik?!
*Hz.Muhammed(sas)'in kısaca Hayatı
*Nerdesin Atatürk... Nerdesin?

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar

özel siteler özel sayfalar Hosting