Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   8.1.2009 TR:02:27 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
Sitemizdeki Türkçe olmayan ve içerisinde x,w,q gibi harfler bulunan bütün üye adları silinecektir.

»Giriş Yap!
Ȇye Ol!
Ȇye listesi

Konu: koca hakki | Kategori: Dini Konular
koca hakki
sual:erkegin hanimi üzerindeki hakki nedir?
cevap:erkegin hanimi üzerinde hakki coktur.kadin kocasi ile iyi gecinmelidir.hadis-i serif:kadinin cihadi kocasi ile iyi gecinmektir.
bir kadin, kocasini iyi karsilar,güzel sözler söyleyerek hosnutlugunu kazanmaya calisirdi.peygaberimiz(s.a.v) kadinin bu davranisindan ötürü kocasina buyurdu ki:hanimina söyle yari sehid sevabina kavustugunu haber ver.
kabinlarin cennete girmeleri erkeklere göre daha kolaydir.hadis-i serif:kadin bes vakit namazini kilar,orucunu tutar,kendini yabancilardan korur ve kocasina muti olursa,cennete girer.
erkegini razi eden kadin icin korku yoktur.
kocasi razi oldugu halde ölen kadin cennete girer.
kocasina muhabbet eden, cocuk doguran,öfkelendigi an veya kocasi kendine kizdigi zaman ,kocasini razi edene dek uyumayan kadin cennetliktir.

kadina ziynet esyasi mübahtir.ziynet almak icin kocasini müskül duruma düsürmemeli.ziynetini yabancilara göstermemelidir!böyle olunca ziynetleri cennete girmesine mani olmaz.

cennete kadinlarin az oldugunu gördüm.nedenini sordum.ziynet esyasi ile mesgul oldular dediler(hadis-i serif)

kocasina elinden geldigi kadar güler yüzlü olup,sevgi göstermeli,dili ile onu incitmemelidir.kiyamet günü, Allhü teala kocasina dili ile eziyet eden kadinin dilini 70 arsin yapip boynuna dolar.kocasina kötü gözle bakan kadinida basi kesik ve bedeni parcalanmis hale getirir(hadis-i serif)

senden ne gördüm diyerek küfrani nimmette bulunmamalidir.eger kocalarina küfran-i nimette bulunmasalar, namaz kilanlar hemen cennete girerlerdi(hadis-i serif)

kocasina bir iyilik yapmissa basina kakmamalidir.yeme ve giyme gibi hususlarda kocasini üzmemeli,ondan yapamiyacagi seyler istememelidir!kocasinin serefini korumali her iste onun rizasini kazanip gönlünü hos etmeye calismalidir.

hadis-i serif:kocasinin haninmi üzerindeki hakki benim sizin üzerinizdeki hakkim gibidir.o halde kocasinin hakkini gözetmeyen Allahü tealanin hakkini gözetmemis olur.

kadin kocasini üzmemelidir.
birgün hz. fatima aglayarak babasinin(s.a.v) yanina geldi
Resulullah(s.a.v) efendimiz buyurdu:
ya fatima nicin agliyorsun?
-kasitsiz söyledigim bir sözden ali bana kizdi özür diledim fakat onu üzdügüm icin agliyorum.
-kizim bilmez misin Allahu tealanin rizasi kocanin rizasina baglidir.ne mutlu o kadina ki daima kocasini rizasini arar,kocasi ondan memnun olur.kadinlar icin en üstün ibadet kocasina itaatdir.erkek hanimindan razi olunca o kadin istedigi kapidan cennete girmeye hak kazanir.kocasini üzen kadin onu razi edene denk,Allahu tealanin lanetinde olur(hadis -i serif).

koca hakkina riayet eden kadin cihad etmis gibi sevap kazanir.

hadis- serif:kadin kocasindan izinsiz nafile oruc tutamaz.eger tutarsa ac ve susuz kalmis olur sevap kazanamaz.kocasindan izinsiz disari cikamaz.cikarsa gökteki melekler evine dönünceye kadar ona lanet eder.

bir erkek, ihtiyaci icin hanimini cagirsa,kadin tandir basinda olsada,hemen ihtiyacina cevap versin!(hadis-i serif)

kocasi cagardigi halde yataga gelmeyen kadina melekler sabaha kadar ona lanet eder.

izinsiz disari cikan kadina kocasi razi olana kadar günesin ve ayin dogdugu her sey lanet eder.

kadin kocasindan izinsiz(anasi.babasi,kardesleridahil)hic kimseyi evine alamaz,nafile namaz kilamaz.

kadinlarinizi süslü giyinmekten men ediniz.beni israil kadinlari süslü elbiselerle camiye gururlanarak gidikleri icin lanetlenmeslerdir.

kocasi razi olana kadar kadinin namazi ve hic bir iyiligi kabul olmaz.
(kadinin namazi kabul olmaz)demek namaz borcundan kurtulur ancak namaz kilmaktan hasil olan büyük sevaptan faydalanmaz demektir.namazi bosa gider demektir.

bir kadindan kocasi razi olmazsa ,kadin günahinin cezasini cektikten sonra cennete girer.cennete yalniz kafirler giremez.müslümanin günahi cokta olsa, sonunda mutlaka cennete girer.

sual:kocamdan izinsiz,melkit icin ,vaaz dinlemek icin,namaz kilmak icin camiye,komsularimin evine gitmem dogru mudur?
cevap:zaruri bilgileri kocasindan ögrenemiyen kadin münasip bir bayan hocadan ögrenmeye gidebilir.beyiniz izin verse bile uygunsuz seyler konusulan komsu evlerine gitmeniz tavsiye edilmez.

sual; ben safi mesebindenim esim hanifi.su an dogum iznimden dolayi bie yil ücretsiz izinliyim.
disari cikarken her defasinda esimden izin almak durumunda miyim?
cevap:bir defa izin alinir.yani ben istedigim zaman disari cikabilir miyim dersiniz.tamam derse her zaman cikabilirsiniz.cikamassin derse isede gidemezsiniz.evde ona ait esyalarida dilenciye veya misafire veremezsiniz.yani misafire bile bir barda kcay veremezsiniz.ama izini dahilinde olur.

sual:kadin gittigi yerde giybet ediyor, yalan söylüyorsa isledigi günahtan kocasinada yazilir mi?
cevap:bilmezse yazilmaz.bilerek gönderiyorsa yazilir.

peygamberimiz (s.a.v) ,kendi kizina ve diger hanimlara sehid sevabi kazanmak icin ev isleriyle mesgul olmayi emretmistir.

gecimsiz kocanin hakki
sual:huysuz kocayada dinin emrettigi sekilde mi davranilir?
cevap:zalime de, mazluma da dinni emrettigi sekilde hareket edilir.kadin huysuz olursa,kocasi sabreder, kocasi huysuz olursa, karisi sabreder.bu imtihanda sabreden cok sevap kazanir.kötülük eden kendine eder.
mazlumlarin,sabredenlerin yardimcisi Allah dir.Allahu teala kimsein hakkini kimsede koymaz.sabredenlere sayisiz mükafaz verir.

iyi insan sadece baskalarina kötülük yapmayan kimse degildir .baskalarindan gelen kötülüklerede sabreden kimsedir.

sual:kocanin dine aykiri emirlerine uyulur mu?
cevap:hicbir koca hanimina dine aykiri emir veremez.verse yapilmaz.peygamberimiz(s.a.v):halika isyan olan iste, kula itaat edilmez.ana-baba ,amir dahi dese yapilmaz.fakat yinede güzellikle yapmamaya calismali.

erkegin hakki coktur
günümüzde calisma sartlari agir ,para kazanmak cok zordur.is ahlaki, güzel ahlak,yok gibidir.erkek cogu zaman bu sartlar altinda bunalir ,cok sikinti ceker.evine pestil olmus sekilde gelir.yorgundur sinir bozuktur.bunu düzeltmek,
sikintilarini unutturmak onu neselendirmek kadina düser.bu halde ev gelen erkek hakli olarak hanimindan güler yüz tatli dil ve ilgi bekler.bunada göremezse dengesi bozulur sözöeri ve hareketleri normal olmaz.hanimin vazifesi bunlari yapamiyorsa bile susup onu daha fazla üzmemektir..evinde huzuru olmayan zindandadir buyruluyor.
bu kadar sikintili olan es icin bardagi tasiran son damla karisi olmamali.aksine ,hemen devreye girmeli.onu teselli etmeli huzuru yakalamalidir(yuvayi disi kus yapar)derler.

seyten kafirlerle degil müslümanlarla ugrasiyor.nefsimiz keza kuduruyor.neye kuduruyor tesettüre namaza niyaza,dogru itikada kudurup duruyor.seytan adamlarini sabah salar gece rapor alirmis.birisi namazini bozdurdum dermis,birisi orucunu bozdurdum dermis,digeri haramyedirdimdermis.hepspne tamam dermis.bir baskasikariile kacasinin rasini bozdum dermis .seytan cok sevinir onu alnindan öper en iyi isi basardin bu olunca hepsi zamanla bozulur dermis.onun icin heptetikte olmali bu firsati nefse ve seytana vermmemeli.

islamiyet sadece kadina, kocaya yada evlada gelmedi herhes uymak zorundadir.nasilki saatin dislilerinden biri kirilinca saat calismiyor aileden birininde bir yanlisi, bir eksigi, bütün ailenin huzurunu düzenini bozabilir.

buna göre herhes hadddini ve vazifesini bilmeli,kusurlariicin özür dileyip yeni bir sayfa acip, yenibir baslangiclahayata neseyle devametmeli.müslümani hos görmeli ,kusurlari örtmeli,görmezden gelmelidir.bilmedigimbir mazereti vardie deyip affetmeli.affeden affedilir, seven sevilir.

kocanin hakki
Tarih: 13.10.2008-05:05:26 | Gönderen: fuzuli | Okunma: 107 | Bu konuyu seç  
Kişisel imza:
kötüye bi sey olmaz iyiyide Allah korur yine olan bana olacak
Fikirler (0)
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Yeni Yazılar
*Aşure Günü (7ocak 2009 Çarşamba)
*Aksaray'da Ahmet Şafak Konseri
*OKUYALIM VE LUTFEN AMIN DIYELIM
*İsim anlamı bulmak:
*Filistinde Ambulanslar hastanelerde bomb
*ISRAIL VE YANDASLARINA LENET OLSUN
*Istiklal Marşımızda Geçen Eski Dil Kelim
*Öldün mü ey insanlik?!
*Hz.Muhammed(sas)'in kısaca Hayatı
*Nerdesin Atatürk... Nerdesin?

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar

özel siteler özel sayfalar Hosting