Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   1.8.2010 TR:10:55 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: İlçeler-Ortaköy
Ozancık Kasabası - Ortaköy / Aksaray
Nüfusu 1826'dır.

Aksaray'a uzaklığı 60 km Ortaköy'e uzaklığı 20 km dir.

Kasabada sağlık ocağı ve ilköğretim okulu bulunmaktadır.

Ozancıklılara tusbağacı (kaplumbağacı) denilmektedir.Nedendir bilinmez.:) bilen açıklasa iyi eder.

Ozancık Kasabasına 2 km uzaklıkta Ersele yeraltı şehri bulunmaktadır.

Bu sayfayı paylaş!
ersele yeraltı şehri kaplumbağa tosbağa ozancıklı kasabalar
Tarih: 30.12.2007-05:38:36 | Gönderen: gökbey | Okunma: 3250 | Bu konuyu seç  
Fikirler (3)
ozdilek tr demiş ki;
bilgim yok
Tarih: 18.4.2009-15:40:53
dj_musthy demiş ki;
selamün aleyküm başkan (aydedde_68), ben İstanbul doğup büyüme bi hemşehrinizim, ben hayat şartları nedeni ile memleketim hakkında fazla bilgiye sahip değilim.Yalnız bu konu hakkında benim eklemek istediğim bi kısa not var müsaadenizle; ortaköy ilçesi ozancık köyüne değilde ozancık köyünde bir aileye takılmış bir lakaptır toskabacılar...Köse ler soyadını taşıyan diğer bir yandanda tırıklar lakapı ile anılan kişiler için kullnaılmış bir lakaptır toskabacılar...Ayrıca o kadar eski bir köyün veya ilçenin nerde belediye olması veya başkanı olması ki anlattığınız hikayenin doğruluk ihtimali olsun... ikaye doğru gerçekten bir adamın köyde kaplumbağaların dağ eteklerinde aşırı olması nedeni ile bunları satarak para kazanma isteği bu kalabı almalarına vesile olmuştur.Adam ne kadar kaplumbağa varsa toplayarak çuvallar içinde pazaragetirmiştir.Tanıyan dost ahbabıda sormuştur.çuvalda ne var ne satıyosun diye sormuş aç görelim bakalım sözü... sanırım yeterli olacaktır.saygılarımla
Tarih: 18.4.2009-12:44:47
aydede_68 demiş ki;
zamanin da ismini hatirliyamiyorum da belki dusun sem hatirlari
birkisi varmis bu adam biraz benim gibi akilliymis zamanin belediye baskani demiski sen bana kaplumbaga getir sana para verecem demis bu adam da ne kadar kaplum baga bulduy sa doldurmus getir mis ortakoye bele diye baskanin yanina demis getirdim birak bakiyim demis birak mis her biri bir tarafa dagil mis anliyacaginiz resmen adam min akli ve temiz safligi ile dalga gecil mis malesef onda toskabaci derler kardes

Tarih: 22.7.2008-20:58:06
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting