Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   4.9.2010 TR:16:24 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: Fıkralar
ESEK
Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler.

Her biri başka yöne yola çıktılar.

Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi.

Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi.

Beygir sordu: 'Nedir bu halin inek?..'

Inek iç çekerek anlattı:

'Bu insanlar merhametsiz. Beni durmadan birbirlerine sattılar. Alan sütümü sağdı. Bir inek daha varmış, onu yanıma koyup çifte koştular, aç bıraktılar. Canımı zor kurtardım be kardeş...'

Sonra beygir anlattı:

'Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım. Üzerime bi ndiler. O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi...
Binmedikleri zamanlar zincire vurdular... Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım. Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar. Canımı zor kurtardım yav inek kardeş...'

Ve uzaktan eşek gözüktü.

Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi. Mutluydu.

Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı.

İnek ile beygir, 'Nedir bu halin, neler oldu' diye merakla sordular, eşek anlattı:

'Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu.
Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım. Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu. Onlar geldikçe ben daha çok
DİN-İMAN-TURBAN- falan-filan diye bağırdım...'

'Sonra?..'

'Sonra beni başkan seçtiler...'
'Yani sen başkan mı oldun ?..'

'Evet... Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar 'Memleket seninle gurur duyuyor' diye alkışladılar. Yiyecek birçok şey vardı. Ben ise yedim ve bağırdım, yedim ve bağırdım...'

'Pekiii... Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?...'

Eşek yanıtl adı:
'Yarısı anladı, ama diğer yarısına anlatamadı...

Bu sayfayı paylaş!
Tarih: 5.3.2009-13:27:44 | Gönderen: 68lady | Okunma: 173 | Bu konuyu seç  
Fikirler (3)
68lady demiş ki;
ya arkadaslar neden herseyi bukadar ciddiye aliyorsunuz anlamadim gitti. saka diye bisey var bu dünyada. biraz gülün, diye ekledim ne var simdi bunda. bukadar ciddiye alacaginizi bilseydim hic eklemezdim bu yaziyi. yinede ilginiz icin tsk ederim saygilar...
Tarih: 6.3.2009-09:28:32
umut yolcusu demiş ki;
Bencede taraf tutulmuş ard niyetli bir konu bu,ama insanlar bence hiç birşeyi anlamayacak kadar cahil deyildir.Herkez neyin ne oldugunu bilir diye düşünüyorum.Dinde,İmanda bizim insanlarımızda mevcuttur;o yüzdendir ki,içinde imanı yaşıyan kişiler yanılmaz,yanılsada çabuk toparlanıp gerçegi bulur.Çünkü hepimiz biliriz yalancının mumu yatsıya kadar yanar.Daha öte gitmez.Allah başımıza yüreginde gerçek imanı yaşıyan,insanlara deger veren,kendi için deyilde halkı için calışan,insanları Başkan etsin.Ve başımızdan adaletli kişileri eksik etmesin.Bu Başbakanından tut mahalle muhtarına kadar hepsi aynıdır.Kendini düşünenlere de fırsat vermesin inşallah.Çünkü Millet demek Devlet demektir.
Tarih: 6.3.2009-02:09:37
fuzuli demiş ki;
ne yani halkin yarisi aptal, geri kalanida aciz mi? biz ne aptal, nede aciz bir toplumuz. asil bu tarz karamizah yaparak felaket tellalligi yapan, insanlara asgilik psikolojisini asilayarak geri plana atmaya calisanlardir aciz cünkü biz bugüne kadar, asirlari asip, bugün hala ayaktaysak bunu özüne kültürüne ve en önemlisi dinine aykiri olani ayiklayip kendini bilerek yasamasina borcludur. ne öyle her din ,iman ,türban diyenin arkasindan kosacak kadar saf ,aptal nede yanlis oldugunu bildigimiz gercekleri haykirmaktan aciz bir milletiz ...
tabii 68lady senin ark niyet tasiyarak ekledigine inanmiyorum..

Tarih: 6.3.2009-01:52:15
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting