|
Kategori:
Haberler
|
|
Aksaray'da Kadın Çiftçiler Yarıştı |
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünce; Kırsal Alanda Kadın Çiftçilere götürülen Eğitim-Yayım çalışmalarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 2009 yılında 81 İli kapsayan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması planlanmıştır.
İlk kez 2004 yılında düzenlenmeye başlanan ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor”adlı bilgi yarışması İlimizde 9 Mart 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde saat 14.00’de yapılmış olup; Yarışmaya
Hamidiye Alaca’dan Meyve COŞKUN, Emine SARMAŞIK,
Armutlu’dan Fatma YILDIZ, Ümmügülsüm YILDIZ
Ortaköy Balcı’dan Birgül ÇOMAK, Nurcan YILDIZ
Ağaçören Kurtini Köyünden Sultan KILIÇ, Şenay KILIÇ
Kutlu’dan Hüsne BÖLÜKBAŞ, Ayten FİLİKÇİ
Sarıyahşi Yaylak’dan Zeynep ŞAVK, İmran ÖZDEMİR
Yenikent’den Gurbet DİNÇ, Elif YILMAZ
Yeşilova’dan Semiha AKSOY, İlknur ARSLAN adlı yarışmacılar katılmıştır
Yarışma sonucunda 140 puanla Sarıyahşi İlçesi Yaylak Köyü yarışmacıları birinci olurken,puanları eşit olan yarışmacılara sorulan altın sorular sonucunda Hamidiye(Alaca) ikinci, Ağaçören ilçesi Kurtini köyü üçüncü olmuştur.
Yarışma sonucunda birinciye Yarım altın ve gıda paketi ve diğer tüm yarışmacılara hepsine birer çeyrek altın ile gıda paketleri verildi. Birinci olan yarışmacılar 7 Mayıs 2009 tarihinde Isparta’da yapılacak olan bölge finalinde ilimizi temsil edeceklerdir.
Bu sayfayı paylaş!
|
| aksaray haber aksaray kadın çiftçiler aksarayda yarışma kadın çiftçiler yarışıyor sarıyahşi ağaçören kurtini ortaköy
|
| Tarih: 12.3.2009-16:44:03 | Gönderen: Asiye | Okunma: 834 | Bu konuyu seç
|
|
|
|
Fikirler (2) |
|
cilek
demiş ki; |
tebrikler hanimlar sizi kutlarim
Tarih: 14.3.2009-21:43:57 |
|
PINAR_68
demiş ki; |
Merhaba , ben bu bayanlarin herbirini tebrik ederim , Türk kadini her alanda kendine güvendikçe ve çalistikça basarili olacaktir ...
Tarih: 13.3.2009-10:24:36 |
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
|
|