Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   1.8.2010 TR:10:25 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: Aksaray
AKSARAYDAN TREN YOLU GEÇMEZMİ Arif Delen

AKSARAYDAN TREN YOLU GEÇMEZMİ
Merhaba gönül dostlarım başlıkta da gördüğünüz gibi Aksaray’dan tren yolu geçmez mi dedim evet neden geçmesin geçer tabi ulu kışladan direk Aksaray içinden Ankara ya geçer hatta Ereğli ye giden tren yolu Ereğli Konya oradan Ankara gidiyor Ereğli makası civarından giden tren yolu oradan ayrılarak bir güzergahla Aksaray’dan geçer ve hatta Niğde den Hasan Dağının dibinden Aksaray’dan geçip E .90 kara yolunun yanından Ankara ya gider yani bu yazdıklarımın hepsi olur yeter ki bir an önce başlasın şehrimiz içinden tren yolu geçsin Aksaraylı olarak bizlerde tren ile Yurdumuzun her yöresine gidelim tren seyahati nasıl oluyor bizlerde bu duyguyu tadalım diyorum içimden böyle geliyor bu şehrimin Ozanı olarak ama diyeceksiniz ki Ozanım 10 yıl önce bir Hava alanı temeli atıldı binası kısa sürede yapıldı tam pisti yapılarak Faaliyete geçeceği sırada durdurulup iptal edilerek şu anki içler acısı durumda olup koyunların barınağı yani ağıl haline geldi hava alanı böyle iken tren yolu nasıl olur diyebilirsiniz evet gerçekten hava alanımızın bu duruma gelmesi samimi söyleyeyim benim zoruma gidiyor yazık ki çok yazık bu kadar para harcanıp sonrada bir kenara atılması içler acısı bir çok paralar harca ve iptal et olacak iş değil ama oluyor işte bu gibi örnekler çok var ne vardı Aksarayımızda bir hava alanımız olsa idi bu turizm kenti kültür abidesinde neden bize çok görüldü her yönüyle çok güzel Hasan Dağı ıhlara Güzelyurt selime yaprak hisar beli sırma gibi doğa harikası olan bir turizm bölgesi ipek yolu güzergahı olan hanlar yer altı şehirleri ören yerleri kiliseler taştan oyulmuş eski yerleşim yerleri eski tarihi eserlerle bezenmiş yapılar şu anki modern bir kent olan bu güzel İlimiz e uçak inip kalkamazmıydı inip kalkardı tabi hem de çok güzel olurdu Aksaray da Hava Alanın olması uçakların inip kalkması ve çevredeki İl ve ilçelerin yararlanabileceği iş adamlarımızın Halkımızın ve mevcut ve yapılacak fabrikaların acil hammadde ihtiyacını karşılamak için her sene sayısız turistin gelip şehrimizi bu güzellikleri görüp gezip gidiyor hem yerli yabancı turistin ve yurt dışında olan gurbetçi kardeşlerimizin yararlanabileceği kendi şehrine inip kalkacağı bir hava alanı
İlimizde olsa daha iyi olmazmıydı evet çok daha iyi olurdu ama olmadı bundan sonra olur mu bilemem benim bir ümidim yok olsaydı şimdiye kadar çoktan olurdu o hava alanı inşaatını da bu durumlarda görmezdik başlık tada yazdığım gibi tren yolu Aksaray’dan geçmez mi dedik tren yolu geçer geçmesine de bilemiyorum keşke olsa ama zor görünüyor benim tahminim kısa vadede olmaz şu an öyle bir durum yok gibi belki çok uzun seneler sonra olabilir ama diyorum ki Aksaray İli Dünyanın Merkezidir inanmayan ölçsün baksın Aksaray Şehrimiz çok güzel bir şehir evet çok güzel yatırımlar oldu ve de oluyor olmalıda Allah razı olsun bu yatırımları gerçekleştiren değerli Yetkililerimizden İş adamlarımızdan hepsini kutluyorum neden olmasın bir hava alanı bir tren yolu ve turizmde tescilli marka şehir olmamız İl olarak Şehir olarak bu kapasitemiz var birde oluversin ne olur haydi hep birlikte el ele vererek İlimizin ihtiyacı olan tüm yapacağımız yatırımları da bir an önce gerçekleştiriverelim her zaman kazalara sebebiyet veren Aksaray Konya Kara yolunu bir an önce bitiriverelim Güzel Aksarayıma her şeyler yakışır diyor herkese sevgi ve saygılarımı sunar başka bir yazımda beraber olmak dileği ile hoşça ve dostça kalın herkese sevgiler saygılar

GüZEL AKSARAY
Bir turizm abidesi bir kültür şehri
Seni met etmek güzel Aksaray
Yüce Allahın bize verdiği lütfu
Seninle yaşamak güzel Aksaray

Tam ortasından geçer ulu ırmağı
Bir tarihi eserdir kültür yumağı
Ihlara güzel yurt ve beli sırmayı
Bir cennet gibidir yerin Aksaray

Kırk kızlar kılıç arslan tepesini
Ulu cami eğri minare türbesini
Tabtuk baba yunus emrenin yerini
Varmıdır dünyada eşin Aksaray

Sultan hanı ekecik ve hasan dağı
Bir lezzet tat verir bahçesi bağı
Ziyaret eyle gör somuncu babayı
Evliyalar Diyarı Şehrim Aksaray

Kapadokya vadi peri bacalar
Geçmişi anlatır hanlar hamamlar
İlin sem bolu hükümet konağı var
Her tarafın tarih senin Aksaray

Arifim gelde aşık olma bu şehre
Bütünleşir kaza kasaba köyle
Kalkınsın Aksarayım sanasiyle
Her taraf duble yol olsun Aksaray

Arif Delen Halk Ozanı
www.arifdelenmuzikevi.com
k.68.Tv Aksaray

Bu sayfayı paylaş!
Tarih: 8.5.2009-11:48:35 | Gönderen: Arif Delen Halk Ozanı | Okunma: 565 | Bu konuyu seç  
Fikirler (1)
SeHzAdE_68 demiş ki;
abicim diline ve yüregine saglık
Tarih: 9.5.2009-04:06:37
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting