Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   1.8.2010 TR:10:33 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: Haberler
Mezarada Küs Gittiler
Mezara da küs gittiler!
27 yıl küs kalıp 2 saat arayla öldüler..

Aydın'da 64 yıllık evliliğin 27 yılını inat uğruna küs geçiren çift, iki saat arayla ölünce yan yana defnedildi.

Karpuzlu ilçesine bağlı Koğuk köyünde yaşayan Kübra 17, Abdullah ise 19 yaşındayken birbiriyle tanıştı.

Ailelerinin rızası olmadığı için kaçarak, 1945 yılında evlenen Kübra (81) ve Abdullah (83) Yalçınkaya çiftinin, 37 yıllık birlikteliğinde çocukları olmadı. Çift, yeğenleri Metin Yalçınkaya'yı evlat edindi.

Yaşadıkları bir tartışmanın 27 yıl ayırdığı Kübra ve Metin Yalçınkaya'yı, evlatlık çocukları ve yakınları ile arkadaşlarının ikna çabaları sonuçsuz kaldı.

'İnat' uğruna ayrı yaşamaya başlayan çiftten Kübra Yalçınkaya evlatlığı Metin Yalçınkaya'nın evine, Abdullah Yalçınkaya ise evin altındaki dükkanda kendisi için hazırlanan küçük bir odaya yerleşti. Yalçınkaya çifti, 27 yıl yaşamlarını bu şekilde sürdürdü.

Barıştırma çabaları sonuçsuz kalan çiftten Kübra Yalçınkaya, dün hayatını kaybetti. Eşinin ölüm haberi üzerine büyük üzüntü yaşayan Abdullah Yalçınkaya da 2 saat sonra öldü.

Abdullah ve Kübra Yalçınkaya, ikindi vakti aynı mezarlıkta yan yana mezarlara defnedildi.

YALÇINKAYA: ASLINDA BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVERLERDİ
Çiftin evlat edindiği Metin Yalçınkaya, annesinin çok inatçı olduğunu, ama amcasının barışmaya sıcak baktığını belirterek, şunları kaydetti: ''Fakat annem asla yanaşmadı. Ölümlerinden 15 gün önce, 'anne, amcam dünyada iken helalleşelim, öbür tarafa hak götürmeyelim diyor' dedim. Oysa amcam böyle demiyordu, ama annemin inadı kırılsa amcamın kolay ikna olacağını biliyordum. Annem, bu son teklifi de kabul etmedi. Çok barıştırmak istedik. Bu konuda öyle ilginç girişimlerimiz ve hikayelerimiz oldu ki, yazsak kitap olur, ama maalesef başaramadık, inatlarını kıramadık. Sonunda ilahi adalet tecelli etti ve onların bu inadını ölüm kırdı. İkisi de aslında birbirlerini çok severlerdi. Nur içinde yatsınlar, mekanları cennet olsun.''

Bu sayfayı paylaş!
Tarih: 25.6.2009-14:39:49 | Gönderen: 68lady | Okunma: 121 | Bu konuyu seç  
Fikirler (1)
acizkul68catin demiş ki;
burada önemli olan konu bu rahmetli çiftlerin birbirini gercekten cok ama cok sevmeleri zira sevmeyi bilemeyen savaşmayı bilemez. nefrette sevgiden doğar. ve son olarak gönül umduğundan kırılırmış artık günümüzde böleeee sevgilere pek rastlanmıyor allah ganii ganiii rahmet eylesin sevgilerini keşke birbirlerini mutlu etmek için kullansalardı cok ünlü meşhur yiğit insan güzelliklerin ve kelimelerin anlamı büyük filozof ilim ifran sahibi birinin dediği gibi bu saydığım özellikleri kendime atfen ithaf ediyorum sevgi kullanmayı bilmeyen bir gönülde yıkıcı bir silaha benzer (catinli ben aslında ben demekten de nefret ederim düzeltiyorum catinli biz....) allaha emanet
Tarih: 29.6.2009-09:33:35
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting