Nette68 İşte Meydan Konu Ekle Tüm yazılar Resimleryeni Radyo Videolar

Nette68.CoM   4.9.2010 TR:15:20 |  
  Aksaray Fikir ve Kültür Ağı  Laf ebesiyeni            
Birşey ara:
Okul Arkadaşınızı Bulmak İçin Tıklayın!
30 saniyede siteniz olsun istermisiniz?

Bağlantılar

Kategori: Genel
İÇKİYİ YASAKLAMAK İSTEYENLERE
İçkiyi Yasaklamaya Çalışanlara...

İçki yasaklanabilir, mahsuru yok ama
rakı asla...
Takunyalılar öyle zannedebilir amma
aslında içki değildir rakı.

Yurt sevgisidir örneğin.
İki tek attın mı “ne olacak bu memleketin hali”
demezsin aksi olsa...

Tıp bazen çaresizdir, o ilaçtır.
Gurbete bile iyi gelir...

Kontörsüz muhabbettir.
Büst gibi oturan adamın bile çenesini açar,
gülümsetir.

Botoks’tur bir nevi.
en kaknemi bile bir başka görünür gözüne.
Çirkin kadın yoktur, az rakı vardır...
İçilir, güzelleşilir...

Herkesin gençlik hatası olabilir. Bira içersin.
Sonradan para kazanıp tenise başlayınca,
Şarap içmeyi matah zannedersin.
Amerikada tır şoförlerinin içtiği
viskinin dublesine,
Etiler’de tır parası ödersin. Ayrı.
Ama kürkçü dükkanıdır.
Döner gelirsin...

Orhan Gencebay dır. Müslüm Gürses dir.
Entel barlarda söylemeye utanırsın.
Ama hepimiz biliriz ki ezbere bilirsin...

Örgüttür.
Ama bölücü değil birleştirici.
Türkü de içer, Kürdü de, Lazı da...
Sor bak Ermenisi de, Rumu da, Yahudisi de...

AB’cidir.
Çünkü rum öyle bir meze yapar ki,
helali hoş olsun,
Kıbrısı veresin gelir.

Madem ki yasaklayacaksın rakıyı...
Neden balık avlıyorsun o zaman?
Şerbetle mi yiyeceksin çipurayı, levreği.
Ne anlamı var deniz börülcesinin,
rokanın, radikanın, cibezin?
İnek miyiz biz?
Şakşukayı şarkı mı zannediyorsun sen?

Yanlış şiir okuyorsun, hapse giriyorsun...
Oku bak ne diyor dünya güzeli Orhan Veli;

ŞİİR YAZIYORUM
ŞİİR YAZIP ESKİLER ALIYORUM
ESKİLER VERİP MUSİKİLER ALIYORUM
BİR DE RAKI ŞİŞESİNDE BALIK OLSAM...

Bu sayfayı paylaş!
Tarih: 30.6.2009-18:26:34 | Gönderen: murattulek | Okunma: 208 | Bu konuyu seç  
Fikirler (5)
acizkul68catin demiş ki;
içki bütün kötülüklerin anasıdır hadisi şeriftir. şimdi bunu inkar eden dinden cıkmayla karşı karşıyadır. bende burada bunu yazdığımdan dolayı inkar eden olursa ona sebebiyet vermeden dinden cıkmış olacam allah göstermesin. böylesi bir durumda sesimi cıkarmasam öbür tarafta sessizliğmden yargılanacam. sesimi cıkarsam kırılan arkadaşlardan helallik almalıyım. iyide biz bunları yazarken nefsimiz için veya pohpohlanmak için değil. allah rızası için nazicaze acizliğimizdendir ki okudugumuz kitaplardan esinlenerek yazdık. allah şahittir bu işide yaparken amacım birini kırmak değil. üzüm yiyyorsam bağ sahibini niye döveyim yalnız gelenin keyfi için kalkıp geçmişime sövemem. arif olan anlar babından giderek öz konuştum. anla be kardeşim cahilliğin zirvesine bakın bilişim sucları konusunda nacizane bir miktar mürekkep yalamışlığımız vardır. eğer araştırılıp siteye üye ki üye olmadan bu yazıları görebilen bir ziyaretci olduğu tesbit edilse 11, 15 veya 18 yaşından küçüklerin üyeliği tesbit edilse 6 aydan bir yıla kadar site kapatılır ayrıca durumun net incelenmesinden sonra hatırı sayılır para cezası gelir. hepsini boşverin aksaraylısınız arkadaşlar hiçbirimizin basit şeylere ayıracak vakti yok bilimsel, ilmi, aydınlatıcı, herkesi bilgilendiren cevresine ışık sacan yorumlar beklerim. bunu siz yapmazsanız kimden bekliyorsunuz. benim heryerden unudum kesilir. vallahi ve billahi iç anadoludan umudum kesilmez. herkez bilir amerikanların dünyaya rezil olduğunu. nasılmı? yüzbin kişi toplanır ve dünyanın en büyük desibelli cığlığı atılacaktır. işaret verilir ve kimseden cıt cıkmaz neden mi?kerkes burada yüzbin kişi var bir ben bağırmasam ne olur ki diye düşünmektedir. akabinde basınada yansıyan cinlilerin durumu bir milyon çinli aynı anda zıplayarak 4,5 şiddetinde deprem yapmaları amerikaya karşı bir misilleme olayıdır. arkadaşlar bir önceki konuda hayır konuş çümlesine okey diyorsunuz geliyorsunuz burada içkiye prim veriliyor. bu ne yaman çelişki böle zatı aliniz herşeyden önce kendisiyle savaş halinde fikrin başka zikrin başka. tamam kardeşim anladık orta asyadan gelip orta dogudan gecip anadoluya yerleşip avrupaya!!!!!!!!!!!! yüz cevirmiş bir toplumuz heryerin herşeyin üstümüzde kokusu var tarihinde, savaşında, kanında, ama biz müslümanız üstümüzde içki kokusu olamaz. içkiyle müslümanlık olamaz. kimi kim kandırıyor. nereye, kime, ne anlatmaya kalkıyorsunuz, anla be kardeşim bizdeki de ne uykusudur böle. nereye düştük be kardeşim subhanallah sana neden içtin demiyorum hakkımda yok niye bu kadar övüyorsun diye sordum bu tepkiyi benimle yaşayan ya benden olmalıdır ya da hain olmamalıdır diye gösterseydiniz şimdi siz içkinizi yudumlarken ben şehit kardeşlerimi kucaklıyor olmazdım. yinede kimseye kırgın değilim hakkınızı helal edin
Tarih: 2.7.2009-18:25:48
hakan-68 demiş ki;
lan garda$larim yanli$ bence böle maddi ve manevi zarar veren $eyler ruhumuzu köreltmeyelim Allah hepimizi islah etsin ÄMÌN
Tarih: 1.7.2009-21:36:45
murattulek demiş ki;
ln kardaş sende her şeye maydonoz oluyon be birde adam akıllı yorum yapsan olmazmı nedir bu muhalebet yavv her şeye burnunu sokmak zorundamısın sen acizkul6 çatin birde köylü alucan be
Tarih: 1.7.2009-19:25:29
acizkul68catin demiş ki;
site yönetiçilerine içkiyi yasaklamak isteyenlere başlıklı yazınızı kaldırırsanız ileride doğabilecek hataları daha rahat bertaraf edeceğinizden hiç şüphem yok insanlar günah işleyebilir zina edebilir içki de içebilir burda bir sakınca yok zaten inkar etsekde bunlar oluyor ve olan şeyler. yalnız olan şeyleri olağan şeyler olarak göstermek gizli olan günahın mana yönünden yapısına bile ters işe bakın ki adam kalkmış içkiyi övüyor bu içkiyi öven varya isterseniz ikram da edebilir başkaları inşa allah başka şeyleri övüp ikram etmezler
Tarih: 1.7.2009-16:25:20
ŞİMŞEK demiş ki;
eyvallah kardeş.en iyi arkadaşdan iyidir.
Tarih: 30.6.2009-19:16:57
Hepisini göster
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).

Seçilen Üye Siteleri
Bi Yediğim Bi İçtiğim
Çocuk Şarkıları
Şiir Dostu
Halk Ozanlarımız
Ahmet Şafak
Elişi Takı Boncuk Cıncık
Türkü Hikayeleri
Türk Tarihi'nin İlkleri
Aksaray Genel Tanıtım
Nette68 | Destek sitesi

Nette68
 iletişim: gp@nette68.com (gökbey)

Dirildik pınar olduk, İrkildik ırmak olduk, Aktık denize daldık, Taştık Elhamdülillâh

Aksaray - Ağaçören - Eskil - Gülağaç - Güzelyurt - Ortaköy - Sarıyahşi - Aksarayla ilgili sayfalar haberler

Bölgeler ve Şehirler Diğer Hosting