|
Kategori:
Nedir?
|
|
Nihat Hatipoğlu Kimdir ? |
1955 Diyarbakır doğumlu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu.
1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır.
Kanal A'da 5 yıl dini programları hazırlayıp sundu. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash tv'de , 2005 Ramazan ayında Star tv'de Sahur programını hayırlayıp sundu. 2006 yılında Star tv de "Dosta Doğru" programı sundu ve 2006 yılında Star Tv de iftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri iftar ve sahur programlarını 1.olarak seçti. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır.Halen Star tv'de haftalık programları devam etmektedir.
Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı makaleleri, panel, Diyanet Dergisi , İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı.
Hatipoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.
Bu sayfayı paylaş!
|
| nihat hatipoğlu nihat hatipoğlu kim nihat hatipoğlunun hayatı nihat hatipoğlu biyografisi doçent dr nihat hatipoğlu
|
| Tarih: 28.8.2009-13:36:44 | Gönderen: zeynep | Okunma: 1148 | Bu konuyu seç
|
|
|
|
Fikirler (2) |
|
zeynep
demiş ki; |
Nihat Hatipoğlu'nu severek izliyorum, sohbetlerinde insanın içi ferahlıyor. Kendisinden çok faydalı bilgiler öğrenmekteyim. Allah'tan başarılarının devamını dilerim...
Tarih: 28.8.2009-14:33:53 |
|
umut yolcusu
demiş ki; |
Proğramlarını severek dinlediğim değerli bir insan.En çok sevdiğim yönü ise,bütün soruların cevabını Kur'an-ı Kerim'den ve peygamberimiz o konuda şöyle söyledi ve şunu yaptı diyerek,O iki Güzelliğe uyarak,birincisi Kur'an-ı Kerim ve ikincisi Peygamberimiz (sav) onlardan sorulara yanıt vermesini seviyorum.Örneğin:birisi şunu yapmak günahmıdır sorusuna Kur'an da o konuda şöyle bahsediyor;Yada Peygamberimiz (sav) o konuda şunları şöylüyor demesi ne güzel,demiyor ki katiyen günah yada olmaz öyle şey diye kafasından cevaplar vermiyor.Zaten bilinir ki:İnsan kendisine Rehber olarak Kur'an-ı Kerim ve örnek olarakta Peygamberimiz (sav) aldığında hayatın bütün soru ve sorunlarını çözebilir.Birilerine soru sormaya bile gerek kalmak,ama bizleri dahada motive edecek dinin güzelliğini gösterecek tattıracak insanlarada ihtiyacımız var.Nihat Hatipoglu gibi degerli insanlar çogalır İnşallah!
Sevdiğim diğer yönü,Tıpkı Hz.Mevlana'nın sözleri gibi "Kim olursan ol yine gel" demesi gibi,insanları asla yargılamıyor.Sen sarhoşsun,açıksın,hırsızsın,zina etmişsin dinden uzaksın,günahkarsın vs. gibi sözlerle yargılamıyor.Herkeze karşı hoş görülü anlayışlı bir şekilde konuşuyor.Öyle yapmaya hakkı yok tabiki ama öyle direk insanı karamsarlığa iten din adamlarıda var;Sohbetini dinleyince eyvahh ben çok günahkarım kurtuluşum yok diye düşünüp karamsarlığa itecek din adamlarıda var.Öyle kişilere tövbe et Allah her günahı affeder başlıgıyla başlıyarak incitmeden,kırmadan usülüyle ve dolaylı yollardan örnekler vererek güzelliklere yönetmesini izah etmesini çok seviyorum.
Tek kelimeyle mükemmel bir Allah dostu diyebilirim.
Tarih: 28.8.2009-14:14:18 |
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
|
|