Aksaray’da eğitim ve öğretimdeki gelişme Cumhuriyet döneminde sağlanmıştır. Cumhuriyet öncesinde okur-yazar oranı %3 gibi düşük bir düzeyde iken Aksaray’da bir Nümune Mektebi, üç İptidaî, bir Rüştiye Mektebi bulunmaktaydı.
Bugün ise;
İlimiz genelinde, 8 Bağımsız Anaokulu, 1 Kız Meslek Lisesi bünyesinde, 1 Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Bünyesinde Uygulamalı Anasınıfı, 3 Lise bünyesinde, 2 Özel Eğitim Okulları Bünyesinde ve 174 İlköğretim okulu bünyesinde olmak üzere; toplam 241 anasınıfı şubesinde 4004 öğrenci,
2 Özel Eğitim Okulunda 139 öğrenci, 276 İlköğretim Okulunda 59.261 öğrenci, 55 Genel ve Mesleki ve Teknik Lisede 12.986 öğrenci eğitim öğretimini sürdürmektedir.
İl Genelinde toplam 76.390 öğrenci eğitim-öğretimini sürdürmektedir.
İlimiz genelinde, 2000 yılı Genel Nüfus sayımı sonuçlarına göre, ilimizde genel olarak okuma yazma bilenlerin oranı % 89’dur. Ancak; 2000 yılı genel nüfus sayımı sonuçlarında ortaya çıkan ve okuma-yazma oranına tabi nüfusun sağlıklı olmadığı kesindir. 2000 yılı Nüfus Sayımından sonra okuma-yazma oranının daha sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi için İl ve İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerince bir alan taraması yapılmıştır. 2001 yılında başlatılan “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası” çerçevesinde okuma-yazma kursları açılmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda İl genelinde okuma-yazma oranı % 95’lere çıktığı, İl ve İlçe merkezlerinde bu oranın % 98’e çıktığı tahmin edilmektedir.
Öncelikle “Yüzde Yüz Okur-Yazar Türkiye” hedefine ulaşabilmek için okuma-yazma kurslarının açılması ile ilgili faaliyetler yaz döneminde de tüm eğitim kurumlarımızın çalışmaları ile yoğun bir şekilde devam etmektedir.
|
| egitim anaokulu
|
| Tarih: 27.1.2008-05:37:54 | Gönderen: Asiye | Okunma: 149 | Bu konuyu seç
|
| Kişisel imza: |
|
Ben Sevdamı Kefenledim..ölsemde Bir ölmesemde. |
|
|
|
|
Fikirler (0) |
|
|
|
Hepisini göster |
|
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.(üye değilseniz kayıt olmalısınız).
|
| |
| |
|
|